Dosežki

DOSEŽKI

Uspehi aranžerjev na tekmovanjih

Dijaki aranžerskega tehnika se udeležujejo različnih tekmovanj iz splošnih in strokovnih znanj, na vseh pa dosegajo dobre rezultate. To so le najvidnejši med njimi:

  • Mednarodni festival Več znanja za več turizma – zlato priznanje in več srebrnih priznanj.
  • DOSS (Dijaška oglaševalska scena) – dve 1. mesti za TV-oglase, eno 1. in eno 3. mesto za tiskane oglase, številne nominacije.
  • Olimpijada poklicev (izbor za Euroskills) – dvakrat 2. mesto za izložbo na temo baletne glasbe I. Stravinskega Pomladno obredje in za aranžersko razstavno stojnico za izdelke Bio Plantella.
  • Nagrajen video na natečaju evropske komisije Consumer classroom, nastal v povezavi s slovaško šolo Obchodná Akadémia Nitra.

Razstava likovnih del v Kosovelovem domu

Dijakinje aranžerskega tehnika Sara Bogičevič, Rebeka Rehar, Nika Bahčič Jakac, Ines Pahor ter Grega Krečič (ekonomski tehnik), Tilen Čeh in Eva Salopek (gimnazija), so pod mentorstvom Sama Oniča ustvarili 11 konstruktivističnih postavitev, ki so jih posneli s fotografsko kamero in jih nato računalniško obdelali. Končana likovna dela – fotografike so razstavili v Kosovelovem domu (oktobra 2014). Razstava, ki ima naslov »SK11X10« (Srečko Kosovel 11 kreacij X 10 = 110 let), je svojevrsten hommage pesniku Srečku Kosovelu ob njegovi 110-letnici rojstva.