Dan ustvarjalnosti 2006, poslikava športne hale OŠ

DAN USTVARJALNOSTI

Na ŠC Srečka Kosovela Sežana pomladi organiziramo Dan ustvarjalnosti, s katerim proslavimo ustvarjalnost in navdušenje mladih.

  • Leta 2006 so na prvem dnevu ustvarjalnosti dijakinje in dijaki naše šole izdelali mozaik, ki krasi pročelje šole,
  • rdeča nit drugega dneva ustvarjalnosti (leta 2007) je bila poslikava stene športne hale,
  • v letu 2008 sta nastala dva velika grafita v podhodu šole, leta 2009 pa šest stenskih poslikav.
  • V naslednjih letih smo dneve ustvarjalnosti pripravljali bienalno, leta 2010 (slike v avli šole), 2012 (slike za hodnik šole) in 2014 (izdelava fotografik in razstava v Kosovelovem domu).

Razstava SK11X10

Na Šolskem centru Srečka Kosovela je v junija 2014 potekal sedmi Dan ustvarjalnosti. Rdeča nit ustvarjanja je bila tokrat poklon pesniku, katerega ime nosi šola. Dijakinje in dijaki Eva Salopek, Sara Bogičevič, Rebeka Rehar, Nika Bahčič Jakac, Ines Pahor, Grega Krečič in Tilen Čeh so pod mentorstvom Sama Oniča ustvarili 11 konstruktivističnih postavitev, ki so jih posneli s fotografsko kamero in jih nato računalniško obdelali.

Likovno ustvarjanje je dopolnil koncert dijaških glasbenih skupin in plesni nastopi na prizorišču pred našo šolo.

Končana likovna dela – fotografike so razstavili v Veliki galeriji Ivana Varla v Kosovelovem domu. Razstava, ki ima naslov »SK11X10« (Srečko Kosovel 11 kreacij X 10 = 110 let), je svojevrsten hommage pesniku Srečku Kosovelu ob njegovi 110-letnici rojstva.

Odprtje razstave je popestril kratek program. Dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana so skozi recital in uglasbitve interpretirali poezijo Srečka Kosovela (mentorice Jana Bele Lutman, Doris Furlan in Jelka Hadalin), s sodobno koreografijo so nas očarale plesalke plesne skupine Mehki čevlji pod vodstvom Milojke Širca, likovna dela pa je predstavil mentor.