Več znanja za več turizma

VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah, kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje na temo razvoja turizma izdelajo raziskovalne naloge in jih predstavijo na turistični tržnici.

MEDNARODNI FESTIVAL 2019

16. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA

Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATORU Alpe-Adria.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

Kraška pot stoletnih trt – mentorica: mentorica Mojca Železnik Buda

Kraški skriti zaklad – mentorica Maja Prešeren

eKONStrukcija – mentorica Patricija Kastelic Volf. Aplikacija za mobilne telefone o Kosovelovi Sežani.

MEDNARODNI FESTIVAL 2018

15. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo KULTURA IN TURIZEM

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018-2020 ima v viziji zapisano: Slovenija bo leta 2020 prepoznavna kot destinacija kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture. Turiste želimo navdihniti, da odkrivajo kulturno bogastvo slovenske dediščine, umetnosti, festivalov ter prireditev, kulinarike in življenjskega sloga prebivalcev.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

Kraška pravljica: mentorica Mojca Železnik Buda

SEŽANA – mesto poezije: mentorica Maja Prešeren

Ulka: mentorica Patricija Kastelic Volf

MEDNARODNI FESTIVAL 2017

V šolskem letu 2016/2017 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje Turistična zveza Slovenije  razpisuje 14. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo POTUJEM, TOREJ SEM.

Mlade vabi, da se v sklopu teme postavijo v vlogo turističnega vodnika in oblikujejo turistični program vodenja in predstavijo poti ogleda kraja in širše okolice za mladega turista iz Slovenije in tujine. Tudi sami naj se preizkusijo v vodenju, poznavanju znamenitosti, orientiranosti v prostoru ter podajanju informacij.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATORU Alpe-Adria.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjo raziskovalno nalogo:

  • eKras – mentorica Mojca Železnik Buda.

MEDNARODNI FESTIVAL 2016

V šolskem letu 2015/2016 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje Turistična zveza Slovenije razpisuje 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZELENI TURIZEM.

Slovenija ima enkratne naravne danosti. Zgodba o zelenem je vpeta tudi v znamko I FEEL SLOVENIA. Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti. Naravne danosti predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma.

V okviru projekta mladi pripravijo turistične produkte s področja Zelenega turizma.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas. Dijaki naše šole so sodelovali z naslednjimi “zgodbami”:

Zeleni celo leto – mentorica Mojca Železnik Buda,

Zelena oaza sreče s skupnim zaupanjem naravi do večne sreče – mentorica Patricija Kastelic Volf

Medeni kraški dan – mentorica Lena Dobrinja