Filmšula: Medena koža

V petek, 9. 1. 2015, bo ob 15.00 v Kosovelovem domu okviru Filmšule predvajan animiran film Medena koža.
Medena koža (Couleur de peau: MIel, 2012, režija Jung in Laurent Boileau) je po istoimenskem stripu posnet film belgijskega striparja korejskih korenin; je avtobiografska zgodba o odraščanju kot sirota v Koreji, kot posvojenec v belgijski družini, kot tujec povsod.

Napovednik filma Medena koža

O filmu so kritiki zapisali:

  • Eden najlepših filmov, kar sem jih videla. (Špela Čadež)
  • Medena koža privzema obliko avtobiografskega filma, ki kombinira igrane, dokumentarne in animirane posnetke ter na nežen, tekoč in nevsiljiv način podaja mešanico osebnih anekdot in zgodovinskih dejstev.« (Matic Majcen, Večer)
  • Film s svojo iskreno neposrednostjo in dinamičnim, žanrsko neulovljivim načinom naracije ponuja zelo dragocen vpogled v doživljajski svet posvojenega otroka. In ker so posvojenci v obdobju adolescence statistično zelo ranljiva, k deviantnosti in psihičnim težavam močno nagnjena skupina, najbrž ne bo odveč zapisati, da je ogled filma za posvojitelje skoraj obvezen, za vse ljubitelje dobre animacije za odrasle pa toplo priporočen. (Špela Barlič, Pogledi)
  • Zares inovativen striparski film, … ki bo nedvomno pritegnil mladostnike, ki jih neposredno nagovarja, pa tudi vse ljubitelje filma. (Igor Harb, Delo)

Filmu bo sledil pogovor (Zavod VIZO). Vstopnina za dijake: 2 eur.

Alenka Kompare, mentorica Filmšule