Navdihujemo in ustvarjamo v barvah že 10 let

V okviru 10. obletnice programa aranžerski tehnik smo dijaki 3. ART Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana pripravili prireditev, ki smo jo poimenovali Kdo sploh je aranžer?

Namen prireditve je bil seznanitev javnosti s kompetencami programa aranžerski tehnik. Kot goste programa smo povabili nekaj bivših aranžerjev in delodajalcev. Povabljenim smo najprej zastavili vprašanje: »Kdo sploh je aranžer?« Z navdihujočimi odgovori so nam predstavili svoj pogled na ta poklic in nam povedali veliko zanimivega o življenju po aranžerstvu. Pohvale so nam namenili tudi povabljeni delodajalci, ki nas že več let sprejemajo na obvezno prakso.

Na prireditvi so nastopili tudi portugalski dijaki, ki so bili na prvi prijateljski izmenjavi gostje nekaterih aranžerjev in dijakov programa ekonomski tehnik. Program smo popestrili z raznimi videospoti in animacijami, ki smo jih pripravili aranžerji različnih generacij. Na prireditev je prišlo veliko bivših generacij dijakov našega programa. Po uradnem delu je sledil ogled kotičkov po šoli, slikanje pred novim grafitom za športno dvorano in zakuska z ARTX torto. Bivši dijaki so obujali spomine in se navduševali nad novimi pridobitvami in spremembami na šoli.

Organizacija prireditve, ki je vključevala scenografijo prireditve, kostumografijo, program in grafično oblikovanje je delo dijakov 3. ART. Sami smo tudi poiskali sponzorje, urejali Facebook stran in Instagram profil, pripravili srečelov ter celo prebelili predavalnico in del jedilnice, kjer je potekala zakuska, saj smo se želeli predstaviti v najboljši luči. Pripravili smo terminski načrt, sezname z naslovi vseh bivših aranžerjev, prošnjo za sponzorstvo, prošnjo za sodelovanje, vabila, zahvale, obvestilo za medije … Razdeljeni smo bili v pet skupin: skupina za program, skupina za grafično oblikovanje, skupina za komuniciranje, skupina za dekoraterstvo in skupina za video. Vsaka skupina je določila cilje in naloge na podlagi »brief-a«, ki je bil oblikovan za celotno akcijo. Pri delu je bilo potrebno veliko usklajevanja in sodelovanja – tako med člani skupine kakor tudi z ostalimi skupinami.

Projekt smo ustvarjali več kot dva meseca, in sicer v okviru medpredmetnega povezovanja strokovnih modulov: pospeševanja prodaje, tržnega komuniciranja, aranžerstva, vizualnih komunikacij in multimedijskega oglaševanja po metodi projektnega učnega dela. Z nalogo smo dosegli številne cilje strokovnih modulov in pridobili različne kompetence.

V zadnjem mesecu smo projekt evalvirali in pripravljali poročila, v katerih smo opisali nalogo in naš osebni prispevek k organizaciji in izvedbi prireditve. Naše mnenje je, da je projekt uspel, pa tudi naši gostje so bili zelo navdušeni.

Veseli smo, da smo del ARTX zgodbe in da navdihujemo in ustvarjamo v barvah že 10 let.

Ana Stevanovski, ARTX