Kreativci na 12. SPOT-u 2. dan

Drugi dan Sežanskega podjetniško oglaševalskega tabora, 26. marca, je večinoma potekal v duhu timskega dela.

Zjutraj smo se zbrali v predavalnici Višje strokovne šole v Sežani. Najprej smo na kratko povzeli delo prejšnjega dne, nato smo si skupaj ogledali program za dan pred nami.

V skupinah smo nadaljevali z delom prejšnjega dne, to je načrtovanje in izdelava brief-ov in scenarijev za oglas našega podjetja oz. za predstavitveni video kraja, s katerim se bodo nekateri udeležili tekmovanja mTVfest. Ko je bilo to končano, smo si v kratkem odmoru ponovno »napolnili baterije« za bolj naporno delo na terenu.

Ekonomci so pričeli s snemanjem turističnih kotičkov Sežane oz. okoliških krajev ali so pripravljali material za izdelavo svojega oglasa. Tudi nekateri gimnazijci smo vzeli pot pod noge, da bi našli lokacijo za snemanje, ki bi najbolj ustrezala dejavnosti podjetja iz našega poslovnega načrta, našim izdelkom in naši ciljni skupini za oglas. Spet drugi so v družbi nekaterih ekonomcev ostali v prostorih višje šole, da bi začeli oz. dokončali tudi drugo obvezno nalogo, ki je bila poljubna. Izbirali smo lahko med:

  • novinarsko nalogo (priprava časopisa, Facebook profila ali spletne strani SPOT-a),
  • izdelavo videa o SPOT-u,
  • izdelavo izdelka za natečaj freeŠn ali
  • izdelavo logotipa za SPOT.

Večina nas je izbrala izdelavo logotipa. Tudi gimnazijci smo imeli možnost prijave na mTVfest, vendar smo se odločali za druge naloge.

Po kosilu smo začeli z obdelavo zbranih posnetkov in montažo videov, nekatere skupine pa so še zaključevale snemanje oz. izdelavo izbirne naloge.

Delo smo vsak dan zaključili v večernih urah. Utrujeni smo se odpravili domov na zasluženi počitek.

Lana Macarol, Kristina Ravbar, 3. bg