Ustvarjalna art-delavnica za otroke

V soboto, 14. 3. 2015, je v športni hali v Sežani za šolsko mladino potekala prireditev Med dvema ognjema. Gostitelja OŠ Srečka Kosovela Sežana in Zavod ŠKL sta k sodelovanju povabila tudi naše aranžerje, ki so pripravili kreativno Art- delavnico za otroke.

Na ustvarjalni Art- delavnici so se udeleženci tekmovanja lahko preizkusili v različnih nalogah in aranžerskih spretnostih ter spoznali, kako lahko preproste stvari v hipu spremenimo v prijetno okrasitev oziroma v uporabno umetnost.

V sproščenem in veselem vzdušju so otroci z veliko vnemo oblikovali cvetlične košarice, držala za svinčnike s simboličnim zajčkom Poskokcem , spomladanske aranžmaje s pticami. Z zadnjo nalogo smo želeli otroke opozoriti na gregorjevo, praznik pomladi, ki smo ga letos praznovali 12. marca, in da se po starem izročilu takrat ptički ženijo. Na delavnici smo otroke učili tudi oblikovati pentljice iz svilenih trakov, dekorirati z vzorci in izbirati smiselne barvne kombinacije.

Navdušene otroke so pri oblikovanju vodile in spremljale dijakinje 2. letnika programa aranžerki tehnik: Sara Burlin Mali, Eva Lah, Ajda Fabjan in Anja Trebec. Dijakinje so svojo nalogo odlično opravile.

Ob tej priliki se zahvaljujemo še dijakom, ki so pomagali oblikovati osnove za aranžmaje.

Več povedo fotografije, iz katerih sta razvidna navdušenje in zavzeto delo dijakinj in otrok.

Renata Nikolić, za aranžerski aktiv