Predstavitev programa aranžerski tehnik v obliki delavnic

V torek, 10. marca 2015, je na Osnovni šoli Srečka Kosovela v Sežani potekal tehniški dan za vse osmošolce. Tema tehniškega dneva je bila poklicno usmerjanje.

Skupina dijakinj iz programa aranžerski tehnik (Ana Fink, Maruša Bandelj, Anita Jelenić, Anjel Lavin, Sara Burlin Mali, Sara Valič, Ana Štrukelj in Anja Stojković) je v spremstvu prof. Renate Nikolić izvedla ustvarjalne delavnice za vse tri osme razrede.

3(1)2(1)  1(1)

Delavnice smo pričeli s kratko slikovno predstavitvijo programa aranžerski tehnik: kaj pomeni biti aranžer, kaj vse oblikujejo aranžerji, s kakšnimi materiali oblikujejo in v čem se naša šola razlikuje od ostalih.

Nato je sledil praktičen del delavnice v dveh skupinah.

V prvi skupini so se učenci lahko preizkusili v oblikovanju cvetne dekoracije in namiznih (velikonočnih) aranžmajev. Vsak učenec je oblikoval vsaj eno narciso. Pokazali smo jim tudi, kako lahko oblikujejo cvetne vence in kako z malo truda lahko oblikujemo unikatne dekorativne elemente, s katerimi polepšamo prostor.

V drugi skupini pa so učenci spoznali optične iluzije in se preizkusili v risanju.

Vsaka skupina je na koncu predstavila svoje izdelke. Tako učenci kot dijakinje v vlogi mentoric so bili z opravljenimi nalogami vidno zadovoljni.

Renata Nikolić, za aranžerski aktiv