Poziv tabornikov Kraških j’rt Sežana

Taborniki rodu Kraških j’rt Sežana bomo letos v okviru evropskega tedna mladih, ki poteka med 29. aprilom in 5. majem, izvedli projekt z naslovom Na Krasu je krasno.

Njegov glavni namen je ozaveščanje o problematiki smeti ter o pomenu majhnih vsakdanjih dejanj, ki prispevajo k zmanjševanju količine nepotrebnih odpadkov.

Akcija je planirana v soboto, 4. maja, zastavili pa smo jo v treh delih:

Dopoldanska čistilna akcija: ob cestah bomo pobirali smeti, jih seveda ločevali in na koncu pripeljali na zbirno mesto. Hkrati bomo popisovali tudi morebitna divja odlagališča. Iz pobranih smeti bomo v popoldanskem delu naredili veliko instalacijo (še večjo, kot smo jo prejšnji mesec naredili v Komnu) in posneli iz zraka. S fotografijami bomo ljudi še naprej ozaveščali o vrednosti čistega okolja.

Popoldne bodo v parku v Sežani potekale delavnice na temo ekologije: v sodelovanju z lokalnimi društvi bomo poleg omenjene instalacije izvedli delavnice šivanja vrečk, izdelave eko barv, ličil in drugih vsakdanjih pripomočkov, izmenjevalnico sezonskih oblači, izdelali zemljevid lokalnih ponudnikov sezonske hrane, brali »eko pravljico« za otroke in pripravili Mini priročnik za vsakdanjo ekologijo

Zvečer bomo v »kinu pod zvezdami« za taborniško hiško v parku pogledali dokumentarni film.

Letak.

Vljudno vabljeni vsi, ki želite z veliko volje in malim dejanjem pripomoči k lepšemu svetu!