Letošnji 16. SPOT uspešno zaključen

V sredo, 10. 4. 2019, smo pričeli s 16. SPOT-om (Sežanski  Podjetniško Oglaševalski Tabor), ki smo se ga udeležili dijaki 4. letnika programa ekonomski tehnik in dijaki 3. letnika gimnazije, ki obiskujemo predmet kreativno podjetništvo. Profesorice so nam na začetku predstavile program in naloge. Razdelili smo se v skupine glede na interese v zvezi z vsebino posameznih nalog.  V nadaljevanju nam je na temo »Vizualne komunikacije« predaval profesor Samo Onič. Izvedeli smo veliko novega o oglaševanju in komunikaciji. Predavanju je sledila delavnica, v kateri smo izdelovali tiskane oglase na temo ekološkega ozaveščanja.

V popoldanskem času je predavala Zala Opara, nekdanja dijakinja programa aranžerski tehnik. Je diplomirana filmska in televizijska producentka. Seznanila nas je s filmsko in z reklamno  produkcijo ter distribucijo. Predstavila nam je korake in ekipo za nastanek filma in reklame.

V četrtek smo se odpravili v Portorož na 28. SOF (Slovenski oglaševalski festival). Ogledali smo si razstavo oglasov in številne načine pospeševanje prodaje različnih podjetij. Sledila je uradna otvoritev dogodka s pogovornim predavanjem Denisa Avdića z ekipo Radia 1, dogajanje pa je popestrila pevka Lea Sirk.

Preostali čas smo izkoristili za fotografiranje in udeležbo v nagradnih igrah. Ob 12.30 smo se odpeljali nazaj proti Sežani in sledil je čas za kosilo.

V popoldanskem času se nam je s predavanjem »Digitalni premiki« pridružila Mojca Prešeren (Marketing Specialist, Addiko Bank d. d., univ. dipl. komunikologinja). Sledila je delavnica, na kateri smo sestavili plan oglaševanja.

Zadnji dan SPOTa smo zaključili vse naloge in jih na koncu predstavili. Več o poteku SPOTa in našem delu si lahko ogledate spletni strani in socialnih omrežjih: Facebook, Instagram in Twitter.

Dijaki smo bili s taborom zelo zadovoljni, saj smo pridobili veliko novega znanja na nekoliko drugačen način.

Mentorice letošnjega SPOTa so bile Lilijana Fabris, Patricija Kastelic Volf, Maja Prešeren in Mojca Železnik Buda.

Zapisale:

Lara Hrib, Kety Mezgec , Vanesa Novak , Tjaša Pegan  in Nika Starc, 4. ET