Srednješolsko prvenstvo v plezanju

V sredo 30. in v četrtek 31. januarja so se dijaki ŠC Srečka Kosovela Sežana udeležili šolskega državnega prvenstva v športnem plezanju, ki je potekalo na Škofijski gimnaziji v Ljubljani.

Tekmovalci so bili glede na starost razdeljeni v dve skupini. Prvi in drugi letniki so bili v prvi skupini, tretji in četrti pa v drugi. Ravno tako so tekmovali v dveh kategorijah. V prvi kategoriji so bili ne licencirani dijaki, v drugi pa tekmovalci z licenco, ki dosegajo vidnejše rezultate na državni ravni.

V sredo je šolo zastopalo 5 dijakov, med katerimi se je na zahtevni plezalni postavitvi najboljše znašel Enej Macarol iz četrtega letnika aranžerskega programa. Za uvrstitev v finale v katerega so se uvrstili prvi štirje najboljši tekmovalci mu je zmanjkalo samo nekaj točk. Tudi Ana Knez, Tina Lombar, Dominik Uršič, Žan Lindič, Špela Trampuž Obradovič in Florjan Peric so se odrezali po svojih najboljših močeh.

V četrtek je med tekmovalci z licenco nastopala le dijakinja Ema Stopar iz 3.  gimnazije. Kljub močni konkurenci in rekordnem številu šol se je Emi uspelo uvrstiti na peto mesto in le malo je zmanjkalo, da bi nastopala v finalu.

Letos zaradi poškodbe ni tekmoval Matevž Stopar, ki pa je bil tekmovalcem v veliko moralno spodbudo. Napisal je tudi tekst, le ta odstavek smo dodali prof. športne vzgoje.

Vsem tekmovalcem čestitamo za njihove dosežke.

Matevž Stopar