Ekonomci uspešno izpeljali projekt za naročnika

V  četrtek, 20. decembra 2018, smo Matic Rebec, Lara Primc in Matej Črgan, dijaki 4. letnika ekonomskega tehnika, izpeljali  prireditev – obdarovanje otok zaposlenih v Pivki perutninarstvo, d. d., in Delamaris, d. o. o., ki smo jo organizirali v okviru maturitetne naloge kot 4. izpitne enote na maturi.

To je projekt, s katerim se povežemo s predstavniki občine ali podjetij in ga za njih načrtujemo ter izpeljemo. Mi smo se povezali s podjetjem Pivka perutninarstvo, d. d., iz Pivke in za otroke zaposlenih organizirali in izpeljali prireditev, na kateri jih je obiskal Božiček in jih obdaril.

Priprave so bile dolgotrajne, saj so se odvijale vse od začetka oktobra pa do samega dne prireditve. Večkrat smo odšli na sedež podjetja, kjer smo se dogovarjali o podrobnostih izpeljave dogodka.

Prireditev je potekala v Krpanovem domu v Pivki. Zbralo se je veliko otrok in njihovih staršev. V avli smo imeli zakusko, prijazne degustatorke so stregle različna peciva in pijačo. Starši so tako lahko v miru poklepetali, otroci pa so medtem ustvarjali ter se zabavali v različnih delavnicah in tam izdelovali različne izdelke: piščančke, ribice, božičke, okraske za novoletno smrečico itd. Pripravili smo tudi foto kotiček, v katerem so se lahko otroci slikali s svojimi starši.

Prireditev smo povezovali sami. Najprej so nastopile mažoretke iz Povirja z dvema plesnima točkama, nato so otroci iz Osnovne šole Košana odigrali dve predstavi o Sovici Oki in Hvaležnem medvedu.  Vzdušje je bilo ves čas veselo, najbolj pa se je razgrelo s prihodom Božička s polno vrečko daril, ki so se jih otroci zelo razveseli in jih hiteli veselo odpirati.

Dogodek  je uspešno zaključen in ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem, ki ste kakor koli pripomogli k izvedbi.

Seveda pa naše naloge ne bi bilo brez pomoči prof. Mojce Železnik Buda, ki nas je ves čas spodbujala in motivirala. Vedno je bila pripravljena pomagati in nas usmeriti na pravo pot. Hvaležni smo, da je bila naša mentorica.

Zahvaljujemo se tudi vsem nastopajočim na dogodku: »Božičku« (g. Andreju Godini), Mažoretkam Povir, OŠ Košana, fotografu Marku Pleterskemu, snemalki Teji Lisjak Tavčar, animatorjem, Občini Pivka in tudi številnim obiskovalcem. Polna kino dvorana je največje potrdilo, da se je ves trud za organizacijo takšne prireditve splačal.

Velika zahvala gre tudi podjetjem Pivka Perutninarstvo, d. d., Delamaris, d. o. o., in Delamaris Kal, d. o. o., za velikodušno sodelovanje z nami.

Lara, Matic in Matej, 4. letnik ekonomski tehnik

Fotografije: Marko Pleterski