Organizacija dobrodelne prireditve – neverjetna in nepozabna izkušnja

V soboto, 3. 3. 2018, smo Melek Bajramoska, Ela Plestenjak in Kristi Kos, dijakinje 4. letnika ekonomskega tehnika (ŠC Srečka Kosovela Sežana), izpeljale dobrodelno prireditev Pro Bono, ki smo jo organizirale v okviru 4. izpitne enote.

Priprave so bile dolge, a smo želele, da vse izpeljemo po načrtih. Na prvi pogled nemogoča misija za dijakinje, a smo se potrudile.

V soboto je bila športna dvorana srednje šole v Sežani, kjer je dobrodelna prireditev potekala, skoraj polna. Vsi so z navdušenjem spremljali vse nastope. Zadovoljstvo občinstva že od samega začetka nam je vlilo moči in pregnalo tremo.

Za odlično vzdušje so poskrbeli prav vsi nastopajoči, in sicer Plesno društvo Mavrica pod vodstvom Martine Tavčar. Mladi, simpatični in energični otroci so bili vsekakor v središču pozornosti. Vse pa je s svojim glasom presenetila mlada, izjemna pevka Anja Istenič. Obiskovalci, navdušeni nad njenimi vokalnimi sposobnostmi, so si tudi po prireditvi prepevali njene pesmi.

Glasbene točke sta obogatila tudi Jan in Jernej. Eden s harmoniko, drugi s tubo. Zanimiva kombinacija glasbil je pritegnila pozornost obiskovalcev, ki so prav tako z veseljem prisluhnili tudi melodijama orkestra flavt glasbene šole Sežana pod vodstvom Marije Maretić. Na naše povabilo se je odzvala tudi glasbena skupina Krasix iz Komna, ki je na vsaki prireditvi odlična, tako pa tudi na naši. Danej, Lenart, Tadej, Bor, Jurij in Žan so si z odlično izvedbo nam dobro znanih pesmi zaslužili velik aplavz.

Naloga je bila izjemno zahtevna, a imele smo odlično mentorico, prof. Lucijo Stanič Brezec, ki nas je v vsem podprla, nam zaupala, podajala predloge in ideje … Za vse se ji iz srca zahvaljujemo. Za zaupanje in pomoč se zahvaljujemo tudi ravnatelju Dušanu Štolfi, prof. Mojci Železnik Buda ter prof. Maši Rolih, odvetnici Ani Jug ter medicinski sestri Lilijani Remec.

Zadovoljstvo ob izpeljani prireditvi ter visokem zbranem znesku je neizmerno, saj smo zbrana sredstva podarile ambulanti Pro bono iz Nove Gorice, ki ljudem nudi brezplačne zdravstvene storitve, ki so za človeka še kako pomembne.

Vabljeni k ogledu videa.

Melek Bajramoska, Kristi Kos, Ela Plestenjak