Srebrno-zlati ekonomci in aranžerci

V sredo, 28. januarja 2015, smo se dijaki 4. ET in 3. ART udeležili 12. festivala »Več znanja za več turizma«, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Sodelovali smo na tekmovanju s štirimi nalogami, za kar smo dobili 2 zlati in 2 srebrni priznanji.

Festival je potekal v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. Sodelovalo je 39 srednjih šol iz Slovenije in tujine z 42 tekmovalnimi nalogami. Tema letošnjega tekmovanja je bila »ZGODBE TURIZMA«. Dijaki smo do 9. januarja oddali pisni del naloge, v katerem smo predstavili turistični proizvod, izvedli raziskavo trga in naredili promocijski spot. V sredo, 28. januarja, smo naše ideje predstavili še na turistični tržnici. Vsaka naloga je imela svojo stojnico, kjer smo morali s promocijskimi sredstvi in animacijo privabiti obiskovalce in jim predstaviti naš turistični proizvod.

Naloga z naslovom »Svirélovanje« je prejela zlato priznanje in posebno nagrado »Potep po Bohinju«. Avtorji naloge so bili Eva Semenič, Matej Čebulec, Grega Krečič, Žan Gomezel, Aljoša Mihelj, Špela Fidel in Klavdija Rebula pod mentorstvom prof. Mojce Železnik Buda.

trznica_5

Naloga z naslovom »Dan Brkonje Čeljustnika« je prav tako prejela zlato priznanje in posebno nagrado »Obisk kmetije v Idriji«. Avtorji naloge so bili Tjaša Fajdiga, Adriana Trpkovski, Andrej Kljun, Jan Čuk, Blaž Šuštar, Lara Miklavec in Neža Subič pod mentorstvom prof. Patricije Kastelic Volf.

trznica_1

Naloga z naslovom »Jama Vilenica« je prejela srebrno priznanje. Avtorji naloge so bili Nika B. Jakac, Tim Küssel, Ana Fink, Ines Pahor, Rebeka Rehar, Tina Gliha in Kim Furlan. Mentorica naloge je bila prof. Renata Nikolič, somentorica pa prof. Patricija Kastelic Volf.

trznica_3

Naloga z naslovom »Kamniti Kras« je prav tako prejela srebrno priznanje. Avtorice naloge so bile Linda Kompara, Meta Ščuka, Ula Stepančič, Tadeja Šabec, Ljubica Rebec, Sara Vičič in Valentina Poles pod mentorstvom prof. Lilijane Fabris. Na turistični tržnici nas je spremljala in nam pomagala prof. Lucija Stanič Brezec.

trznica_4

Vse naloge in promocijske spote si lahko ogledate na spletni strani šole.

Zahvaljujemo se našim mentoricam, ker so nas spodbujale in nam pomagale pri pripravi na tekmovanje. Zahvaljujemo se tudi dijakom 3. letnika aranžerskega tehnika in profesorici Renati Nikolič, ker so si vzeli čas za nas in nam pomagali pri pripravi stojnic.

Meta Ščuka, Linda Kompara in Ula Stepančič, 4. ET