Oblikovali smo dekoracijo za slavnostni koncert pevskega zbora v Divači

V soboto, 27. junija 2015, je v prostorih Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne v Divači mešani pevski zbor Divača s koncertom obeležil svojih častitljivih 120 let delovanja.

Dekoracijo za to slavnostno prireditev so oblikovali dijaki iz 2. letnika programa aranžerski tehnik (Arin Rapuš, Bilal Tanjo, Rok Vrabec, Ajda Fabjan, Meta Krečič, Kristina Stefani, Anja Stojkovič, Kim Strupar, Anja Halik, Eva Bužanin, Diana Zorman, Boris Dragojević, Sandra Udovič, Tjaša Madruša, Lana Srebot, Anja Trebec in Ana Kocjan). Pri dekoriranju prostora je pomagal dijak iz 3. letnika programa aranžerski tehnik, Žan Ražem.

Nekaj trenutkov s proslave si lahko ogledate v galeriji. Avtor fotografij je Jakob Gustinčič, letošnji maturant programa aranžerski tehnik.

Korenine Mešanega pevskega zbora Divača segajo tja v leto 1894. Zbor se je v različnih zasedbah prebijal skozi različna zgodovinska obdobja in petje ni zamrlo niti v težkih razmerah vojnega in povojnega časa.

Danes zbor šteje skoraj štirideset pevcev, ki dvakrat na teden pod taktirko zborovodje in profesorja glasbe, Mateja Penka, vadi in poje različne zvrsti glasbe, od slovenskih ljudskih in umetnih pesmi do sakralnih skladb. Posegajo pa tudi po svetovni zborovski literaturi različnih zahtevnosti. Osnovno poslanstvo zbora je ohranjati slovensko ljudsko pesem in prepevati pesmi, ki so se rojevale v različnih zgodovinskih obdobjih, ter pesmi, ki prebujajo in utrjujejo narodno zavest.

(povzeto po http://www.mepzdivaca.si/zbor/predstavitev/)

Renata Nikolić, za aranžerski aktiv