Jakob se je uvrstil na dve znanstveni olimipijadi

Jakob Jazbec se, medtem ko v njegovem razredu potekajo pospešene priprave na maturo, ukvarja z drugimi stvarmi. Natančneje s fiziko in vsem, kar je z njo povezano. Pospešeno se pod mentorstvom Uroša Borjančiča pripravlja na olimpijado iz fizike, ki bo potekala julija v Indiji, in na astronomsko olimpijado avgusta v Indoneziji. Olimpionika in mentorja smo ujeli na sežanski srednji šoli.

… Jakob ne skriva, da največ upov polaga na preizkušnjo iz fizike, vendar rezultatov kljub trdemu delu, izkušenosti in ambicioznosti noče napovedovati. “Odvisno, od tega, koliko se bom pripravljal,” jasno odgovori. Ali je na tekmovanjih, kjer ne veš, kaj pričakovati, res vse odvisno le od trdega dela? Jakob ob tem le pokima in doda: “Če bi prve strani knjige o termodinamiki za tretji letnik fakultete, ki jo predelujem zdaj, prebral lani, bi eno od nalog v celoti znal rešiti.”

… Nekoliko skrivnosten glede pričakovanj ostaja tudi mentor: “Že na začetku šolskega leta sem napovedal, da bomo imeli letos dvojnega olimpijca. Nasploh se mogoče včasih zdim pompozen, a to je le zato, ker hočem poudariti, kako velike in neverjetne uspehe dosega Jakob. Zdaj pa napovedi raje ne bom dajal, ker sem malo vraževeren. Prepričan pa sem, da je mogoče vse. Jakobovo znanje je na izredno visokem nivoju.”  (Petra Mezinec, Primorske novice, 16. 5. 2015)

Povezava do celotnega članka v Primorskih novicah.

Čestitamo!