Svirelovanje – uspešen projekt ekonomcev

Sobotni koncert Ita Rina&music je bil še “pika na i” našemu projektu.

Dijaki 4. letnika ekonomske smeri smo se že septembra začeli pripravljati na maturitetno nalogo – storitev ali izdelek z zagovorom. Skupino je sestavljalo sedem dijakov in sicer: Eva Semenič, Klavdija Rebula, Špela Fidel, Aljoša Mihelj, Žan Gomezel, Matej Čebulec in Grega Krečič pod vodstvom mentorice Mojce Železnik Buda. Želeli smo oblikovati turistični proizvod za naročnika in zato smo se povezali z Zavodom lepih umetnosti UPOL, natančneje z organizatorko mednarodnega festival SVIREL Metko Sulič. Nastala je maturitetna naloga z naslovom »Svirelovanje«. Z nalogo smo tekmovali na mednarodnem tekmovanju Več znanja za več turizma, katerega tema je bila “zgodbe turizma” in osvojili zlato priznanje. Celotna naloga je sestavljena kot kulturni vikend na Krasu, katerega osrednji dogodek je bil koncert posvečen Iti Rini (Ita Rina&Music) v Divači. Presenetilo nas je zanimanje turistične agnecije Slonček za naš proizvod in tako smo se tekom priprave maturitetne naloge povezali tudi s turistično agencijo, ki je naš proizvod dejansko vključila v svojo ponudbo.

V soboto, 11. aprila, smo uspešno izpeljali glasbeni večer v Divači s podporo Razvojnega centra Divača. Glasbeni popoldan se je začel ob 18 uri z otvoritvijo stojnic lokalnih pridelovalcev meda, sivkarjev in turističnega društva Log pod Mangartom. Sledil je ogled muzeja slovenskih filmskih igralcev in za konec še koncert, na katerem so igrali domači glasbeniki in gostujoči glasbeniki iz Poljske.

IMG_9170

Rdeča nit koncerta je bila filmska glasba, saj je bil posvečen Iti Rini, ki je igrala v nemem filmu.

IMG_9205

Po koncertu je bila za vse obiskovalce na voljo pokušina čomp, ki jih je pripravilo TD Log pod Mangartom.

Z izpeljavo dogodka smo bili zelo zadovoljni, saj je bilo na koncertu okrog 70 poslušalcev. Spoznali smo, koliko priprav zahteva izpeljava takega projekta in naučili smo se veliko stvari, ki nam bodo koristile v poklicni karieri in tudi v življenju.

Žan Gomezel, za celotno ekipo Svirelovanje