Learn it today to manage it tomorrow

V okviru Erasmus+ projekta Learn it today to manage it tomorrow smo v Sežani med 7. in 10. majem gostili učitelje iz Estonije, Nizozemske, Norveške in Španije, ki so spoznavali življenje in delo na naši šoli, Sežano in Slovenijo.

Na srečanju smo se posvetili načinom, kaj in kako poučevati, da bi dosegli različne kompetence prihodnosti, zlasti dizajnerskega načina razmišljanja (design thinking). Tako so učitelji spoznali dijaško podjetje XART decor and design in podjetje Kingsbox, katerega lastnika sta naša nekdanja dijaka. Seznanili so se tudi z življenjem in delom pesnika Srečka Kosovela, po katerem nosi ime naša šola, in spoznali dijaško podjetje, ki je veliko vložilo v promocijo pesnika, njegovih idej in ideje o Sežani kot mestu poezije.

S skupino dijakov iz 1. letnika gimnazije smo testirali različne didaktične materiale, ki so jih pripravili gostujoči učitelji. Dijakom so bile predstavljene oblike dela všeč, saj so bile drugačne, poleg tega je delo potekalo v angleščini, kar jim je tudi predstavljalo izziv.

Mateja Grmek