Navdušene za raziskovanje

V sredo, 3. 4. 2019, je v Kopru potekalo regijsko Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Udeležile so se ga tudi štiri dijakinje naše šole, ki so predstavite raziskovalne naloge s področja geografije, slovenščine in psihologije.

Hana Tavčar (3.b gimnazija) in Tia Mijatović (1.b gimnazija) sta napisali raziskovalno nalogo s področja slovenščine DUŠEVNE MOTNJE V IZBRANIH ROMANIH (mentorica Karmen Škrk).

Zarja Zupan (2.b gimnazija) je izvedla raziskavo s področja geografije in napisala nalogo ČEZ ZID V ZAILOVČEK PO VODO – POMEN SUHOZIDOV NEKOČ IN DANES (mentorica Mateja Grmek).

Lara Ivančič (3.b gimnazija) pa je v nalogi s področja psihologije POVEJ MI, KAJ JEŠ, IN POVEM TI, KDO SI raziskovala povezanost med osebnostjo in prehranjevalnim vedenjem (mentorica Alenka Kompare).

Vse tri naloge so se uvrstile v drugi krog tekmovanja, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Namen državnega srečanja je zgodnje uvajanje mladih v znanost, popularizirati znanost, odkrivanje mladih talentov in jih spodbujati k poglabljanju znanja, ustvarjalnosti, kreativnosti ter raziskovalni dejavnosti.