Drugo kratkoročno usposabljanje v Estoniji

Drugo kratkoročno usposabljanje za udeležence projekta ‘Learn it Today to Manage it Tomorrow’ je ponovno potekalo v Estoniji. V dneh od 3.3. do 6.3. smo udeleženci najprej opravili kratek seminar  na podjetju HITSA – Information Technology Foundation for Education (podjetju, ki razvija in promovira uporabo informacijske tehnologije v izobraževanju) v Talinu. Predstavili so nam njihov program digitalizacije v izobraževanju, spoznali smo različne platforme, ki jih učitelji lahko uporabljamo.

Na partnerski šoli v Narvi smo poglobili znanje o pomembnih kompetencah za prihodnost, predstavili rezultate dosedanjega dela in primere učnih ur s poudarkom na razvoju ključnih kompetenc in uporabe moderne tehnologije. Predstavili in izbrali smo logotip projekta, najbolj je prepričal logotip Sare Dakaj, dijakinje 3. art.

Najzanimivejši del je bil praktični preizkus učnih gradiv s tamkajšnjo skupino dijakov, izvedli smo štiri krajše ure. Odziv dijakov je bil pozitiven, spoznali so nekaj novega. Všeč jim je bilo, da so lahko komunicirali v angleščini, način dela jim je bil izziv, zanimivo se jim je zdelo, da so sodelovali z učitelji iz treh različnih držav.

Pomemben del srečanja je bilo načrtovanje naslednjih korakov. Dogovorili smo se, kaj pripraviti do naslednjega srečanja v mesecu maju, ko bo partnerje gostila naša šola.

Sandra Grmek in Mateja Grmek, sodelujoče v projektu