Filmšula: Trgovinica za samomore

V četrtek, 7. februarja 2019, si bomo ob 15.00 v Kosovelovem domu ogledali animirani film Trgovinica za samomore (Le Magasin des suicides).

Vsebina: »Je bilo vaše življenje polomija?­ Naj bo vaša smrt uspešnica!« V sivem mestu, kjer recesijo spremlja depresija, se družina Kravaš že več generacij ukvarja s prodajo pripomočkov za samomorilce. Družinski posel cveti, vse dokler se nekega dne v mrakobno vzdušje trgovinice ne prikrade zahrbtni sovražnik: veselje do življenja … Rodi se nov družinski član, srečno in nasmejano dete, za katerega sta starša upala, da bo slabovoljen vsaj toliko kot njegova najstniška sestra in brat. Toda smeha malega Alana se nalezejo tudi tisti, ki bi zaradi posla morali ostati karseda turobni …

Prvi animirani celovečerec priznanega francoskega režiserja Patricea Leconta je črno-črna, politično nekorektna in optimizma polna glasbena komedija, posneta po istoimenski knjižni uspešnici Jeana Teuléja.

Filmu sledi pogovor, ki ga bo vodil Rok Govednik (Zavod Vizo). Film ste (so) izbrali dijaki med predlaganimi filmi. Več o programu Filmšulskih projekcij najdete na spletni strani http://filmšula.si/ in na Facebook profilu KINO Sežana.

Program Filmarija sofinancira Slovenski filmski center.