Podelitev priznanj v Državnem svetu RS

V četrtek 8. 11. 2018 je v Državnem svetu RS potekal posvet »Prihodnost poklicnega in strokovnega izobraževanja v Republiki Sloveniji«.  V okviru posveta je predsednik DS g. Alojz Kovšca podelil priznanja tudi 12 tekmovalcem in mentorjem/organizatorjem, ki so se uvrstili in sodelovali na letošnji evropski naravoslovni olimpijadi EUSO 2018, na kateri je tekmovalo 25 držav.
 
 
Na letošnjo olimpijado, ki je potekala od 28. 4. do 5. 5. 2018 v Sloveniji, so se letos uvrstile štiri slovenske ekipe tekmovalcev, od katerih je ena prejela zlato priznanje, ena srebrno in dve ekipi bronasto priznanje. Organizacijo tekmovanja je prevzela in odlično izpeljala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). 
Mentor iz fizike olimpijskim ekipam je bil v letošnjem šolskem letu naš sodelovec profesor fizike Uroš BorjančičV naslednjem šolskem letu mentorstvo najverjetneje ohranja, olimpijada pa bo potekala od 4. 5. do 11. 5. 2019 na Portugalskem. Slovenci dosegamo v svetu na podobnih tekmovanjih izjemne rezultate in lahko smo ponosni na naše šolstvo in mladino, ki postaja v svetu vedno bolj opazna.