english italiano deutsch francais

Iskalnik

Odhod domov Natisni
ponedeljek, 08 december 2014
V četrtek, 4.12. 2014, smo se še zadnjič videli s sošolci, tutorko in osebjem šole, ki so nam v treh mesecih bivanja v Črni gori zelo prirasli k srcu. Zjutraj smo se odpravili v šolo, kjer smo preživeli še zadnje ure s sošolci in prijatelji.

S profesorjem Alojzem Čotarjem smo pozdravili še ravnateljico in tutorko, si izmenjali vtise in darila. Sledilo je dolgo in emotivno poslavljanje s sošolci in prijatelji, ki so v času bivanja skrbeli, da smo se imeli lepo.

Po poslavljanju na šoli smo odšli še v ReSPA, kjer smo pojedli kosilo in pospravili kovčke v kombi. Za naš odhod se je zbralo celotno osebje ReSPA, ki so nas založili z darili in hrano, da nismo bili po poti lačni.

Približno ob dveh smo se odpravili iz Danilovgrada proti Mostarju. Po štirih urah vožnje smo prišli v Mostar, kjer smo preživeli še zadnjo noč skupaj kot ekipa. Tam so prespali in si zjutraj ogledali mesto. Srečali smo tudi naše črnogorske sošolce, ki so bili na izmenjavi na mednarodni gimnaziji v Mostarju.

Proti Sloveniji smo se odpravili približno ob 14.00. Ustavili smo se v gostilni blizu Splita, kjer smo pojedli kosilo. Po 7 urah vožnje smo približno ob 22.00 prišli v Slovenijo in se v Gorenju udeležili še poslovilne zabave, ki so jo organizirali 3.ag za dijake iz Črne gore in BIH, ki so tri mesece preživeli v Sloveniji.

Odpri!
Odpri!
Odpri!
Odpri!
Odpri!

Celotna izmenjava je potekala gladko, brez težav. Vtisi iz Črne gore so neverjetni in lahko rečem, da je bila to ena najlepših izkušenj. Zagotovo ne bomo pozabili sošolcev, prijateljev, profesorjev in osebja v ReSPA ter vseh izletov in doživetij iz Črne gore. Nekateri že planiramo povratek v Črno goro za Novo leto, pa tudi med poletnimi počitnicami, da še enkrat vidimo prijatelje in obujamo spomine na vse doživljaje, ki so nam polepšali tri najboljše mesece v Črni Gori.

Aleksander Lesar
 
< Nazaj   Naprej >