english italiano deutsch francais

Iskalnik

Izlet po Črni gori Natisni
torek, 21 oktober 2014
V soboto, 18.10. 2014, smo se na vroč sončen dan odpravili na izlet po Črni gori. Izlet nam je organiziral projekt KEPASS, z nami pa so šli tudi vsi naši sošolci skupaj s tutorko.

Iz Danilovgrada smo odšli z avtobusom že ob 7.00, se ustavili v Podgorici, kjer so se nam pridružili še naši sošolci, in odšli na našo prvo destinacijo: Cetinje. Cetinje je prelepo staro mesto z veliko pravoslavnimi in katoliškimi cerkvami, samostanom, muzeji in še veliko drugih zanimivih atrakcij za turiste. Ogledali smo si muzej kralja Nikolaja, etnografski muzej, muzej umetnosti in zgodovinski muzej ter se seveda sprehodili skozi to čudovito mesto.

Naslednji postanek smo naredili na planini Lovčen. Tam smo se po številnih stopnicah povzpeli do mavzoleja in imeli pogled na kamnito in zelo razgibano Črnogorsko pokrajino. Tam smo naredili daljši postanek, ki smo ga izkoristili za številne slike z našimi sošolci.

Po končanem ogledu, smo se spustili do obale in se s čolnom prepeljali na majhen otok Gospa od Škrpjela, kjer stoji stara pravoslavna cerkev. Vodička nam je razkazala cerkev in povedala glavne zanimivosti. Otok je nastal umetno z nasipanjem, cerkev pa hrani številne kipe in slike v baročnem slogu.

Nazadnje smo se odpeljali še do mesta Kotor, kjer smo pojedli večerjo in si ogledali stari del mesta. Stari del mesta je obzidan in ima znak beneškega leva z odprto knjigo. Sprehodili smo se po obzidju, nato pa še ob obali Kotorja. Približno ob 20.00 uri smo se odpravili nazaj v Podgorico in Danilovgrad, prišli pa okoli 21.00. Planiran je še en izlet najverjetneje do Skadarskega jezera, ki leži na meji z Albanijo.

V nedeljo, 19. 10. 2014, je Aleksander nastopal na Črnogorski televiziji RTCG1 (radio televizija crne gore), kjer je skupaj z osmimi dijaki predstavljal Danilovgradsko gimnazijo z igranjem na harmoniko.

Odpri!
Odpri!
Odpri!
Odpri!
Odpri!
Odpri!

Lep pozdrav iz Črne gore, Aleksander, Mark, Tina, Petra, Kaja

Aleksander Lesar, 3. ag

Alojz Čotar, didaktični tutor projekta KEPASS
 
< Nazaj   Naprej >