english italiano deutsch francais

Iskalnik

Projekt KEPASS Natisni
ponedeljek, 29 september 2014
Od 15. septembra 2014 so v okviru mednarodne izmenjave projekta KEPASS (Knowledge Exchange Program for the Adriatic School System) na naši šoli 3 dijakinje iz Gimnazije Mostar ter 2 dijakinji in 1 dijak iz Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada.

Vseh 6 dijakov je vključenih v 3. ag in obiskujejo pouk s temi dijaki. Pouk poteka v slovenskem jeziku, kar je bilo za vključene dijake na začetku kar težko, saj nihče ni znal niti besedice slovenščine. Počasi jim je lažje, saj vsak dan spoznajo kup novih slovenskih besed. Dijaki bodo pri nas tri mesece in opravljali bodo šolske obveznosti po našem učnem načrtu. V tem času bodo ti dijaki opravili tudi 10 urni mednarodni modul. Dijaki na izmenjavi pri nas bodo ta modul opravili po programu, ki smo ga sestavili na šoli prav v ta namen.

V nedeljo, 7. 9. 2014, se je naši 5 dijakov v okviru projekta KEPASS odpravilo v Črno goro na Gimnazijo Petar I Petrović Njegoš. Ena naša dijakinje je šla, tudi v okviru projekta KEPASS, za dve leti na mednarodno gimnazijo v Devin.

Cilj projekta je izmenjava znanja med šolskimi sistemi držav ob Jadranu. Projekt je soustanovila Evropska unija s prizadevanjem za povezovanje šolskih sistemov jadranskega območja. Dolgoročnejši cilj projekta je vključiti šolske sisteme držav ob Jadranu, da bi pridobili bolj konkurenčno srednješolsko izobrazbo na tem območju, ustvarili možnosti za mobilnost dijakov in za vzajemno priznavanje srednješolskih programov oziroma zaključnih spričeval.

Alojz Čotar, didaktični tutor projekta KEPASS
 
< Nazaj   Naprej >