english italiano deutsch francais

Iskalnik

Pomembne povezave

Prijava






Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

Družboslovno-raziskovalni tabor v Tolminu Natisni
petek, 06 junij 2014
2. in 3. junija 2014 smo dijaki in mentorji družboslovnega sklopa raziskovali Tolmin z okolico.



Solkanski most

Prvi dan smo si na poti do Tolmina ogledali Solkanski most, ki je z osrednjim lokom največji kamniti most na svetu. Nato smo se mimo Mosta na Soči napotili v Baško grapo – okoli 30 kilometrov dolgo dolino reke Bače. Dijaki 2. letnikov so si ogledali razstavo o gradnji Bohinjske proge in o Baški grapi, dijaki 3. letnikov pa so sprehodili po poti nastajanja prvega slovenskega filma Na svoji zemlji.



Na poti smo fotografirali znamenitosti, ki smo si jih ogledovali, in posneli selfije, ki so vključevali utrinke s poti. Zvečer smo nastale fotografije uredili in izbrali najboljši selfi. Na psiholoških delavnicah pa smo razmišljali o skupinah: kako delujemo v skupinah in kakšne vloge prevzemamo v njih.



Selfi v nastajanju

Večina drugega dne je bila zgodovinsko obarvana. V Tolminu smo si ogledali nemško kostnico, v Mostu na Soči pa Mali muzej soške fronte. V muzeju je razstavljenih okoli 1000 predmetov italijanske, avstro-ogrske in nemške vojske, najdenih na območju avstro-ogrskega 15. korpusa (od Avč do Batognice).



Družboslovno-raziskovalni tabor smo zaključili z ogledom Tolminskih korit, ki so ena najveličastnejših naravnih znamenitosti na Tolminskem. V več kot 60 metrov globoki soteski sta reki reka Tolminka in Zadlaščica izoblikovali ozko tesen, imenovano korita. Sprehod po soteski nas je prijetno osvežil in navdušil.



Tolminska korita

Alenka Kompare, za mentorje družboslovnega sklopa
Fotografije: Samo Onič
 
< Nazaj   Naprej >

Dan odprtih vrat

     

NAJ TURISTIČNI SPOT

MC Podlaga

Obvezne izbirne vsebine

Vabljeni v Filmšulo!

Statistika

Člani: 47
Novice: 2488
Povezave: 5