english italiano deutsch francais

Iskalnik

Patrik ponovno prvi Natisni
torek, 08 april 2014
Patrik Zajec, dijak 4. bG, se je na dveh državnih tekmovanjih iz računalništva in informatike uvrstil na prvo mesto. Na državnem tekmovanju ACM iz računalništva in informatike, ki je potekalo v soboto 29. marca na Inštitutu Jožefa Štefana v Ljubljani, je Patrik Zajec ponovil svoj lanskoletni uspeh in gladko premagal vso konkurenco slovenskih srednješolcev. Prejel je zlato državno priznanje kot najboljši srednješolski programer v Sloveniji.

Po dolgi in budni maturantski noči pa se je to soboto v Mariboru udeležil še drugega letošnjega državnega tekmovanja iz računalništva in informatike, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) in zopet dosegel prvo mesto ter si priboril še eno zlato državno priznanje.

Čaka ga še tekmovanje za mesto v olimpijski ekipi, ki bo poleti odpotovala na mednarodno olimpijado v Tajvan in evropska olimpijada v Nemčiji.

Vsi ti dosežki bodo lep zaključek njegove programerske poti v srednješolski konkurenci, saj letos končuje gimnazijo. Že od lanskega leta pa tekmuje tudi na Univerzitetnem programerskem maratonu, kjer sodelujejo ekipe najboljših študentov. Jeseni se bo namreč priključil študentom na Fakulteti za matematiko in računalništvo v Ljubljani (IŠRM).

Za naravoslovni aktiv, Uroš Borjančič (razrednik).
 
< Nazaj   Naprej >