english italiano deutsch francais

Iskalnik

Pomembne povezave

Prijava


Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

Kreativnost in šport Natisni
nedelja, 30 marec 2014
V soboto 29. 3. 2014 se je v športni hali v Sežani odvijalo mednarodno tekmovanje osnovnih šol v igri »Med dvema ognjema«.

Tekmovanje je pod okriljem ŠKL gostila Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana. Organizator je k sodelovanju povabil tudi Šolski center Srečka Kosovela Sežana z obema enotama. Aranžerji so pripravili kreativne Art delavnice, oblikovalci kamna pa Predstavitev osnov oblikovanja kamna.

Kreatvne Art delavnice

Na ustvarjalni Art delavnici so otroci - udeleženci tekmovanja lahko izbirali med preprostim in srednje zahtevnim oblikovanjem. Iz različnih vrst pisanega papirja, papirnatih osnov, šablon, blaga in drugih dekorativnih dodatkov so otroci oblikovali različne like za igro, okras ali kot darilo primerno za spomladanski čas. Navdušene otroke so pri oblikovanju vodili in spremljali dijaki programa aranžerki tehnik (Anja, Maja, Din in Jani) in Študentka VSŠ (Korina).

V sproščenem in zabavnem vzdušju so hitro nastajali vesele zajčki, pisani metuljčki na ščipalkah, cvetlične košarice in rožice iz blaga.


Zgibanje papirja spodbuja otrokovo spretnost in domišljijo, zato smo otrokom ponudili še oblikovanje preprostejših origamijev.

Predstavitev osnov oblikovanja kamna

Martin, študent 1. letnika Oblikovanja materialov na VSŠ, je obiskovalcem (otrokom in njihov staršem ter učiteljem) predstavil osnove oblikovanja kamna. Seznanil jih je z enostavnimi orodji za ročno klesanje ter jim pojasnil postopke od pridobivanja kamna do končnega izdelka. Otroci so se v klesanju lahko tudi sami preizkušali.


Tako dijaki kot študentje so se kot voditelji delavnic odlično odrezali. Blesteli so tudi pred televizijsko kamero, ki je snemala prispevek za oddajo ŠKL.

Renata Nikolić in Maja Prešeren, mentorici

 
< Nazaj   Naprej >

Dan odprtih vrat

     

NAJ TURISTIČNI SPOT

MC Podlaga

Obvezne izbirne vsebine

Vabljeni v Filmšulo!

Statistika

Člani: 47
Novice: 2488
Povezave: 5