english italiano deutsch francais

Iskalnik

Pomembne povezave

Prijava


Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

»BRIFamo« po Piranu Natisni
četrtek, 27 marec 2014
V torek, 25. 3. 2014, smo preživeli drugi dan na 11. SPOT-u v Piranu.

Z aktivnostmi smo, kot je bilo predvideno, začeli že navsezgodaj zjutraj ob 7. 30 uri, ko smo se odpravili na aktiven sprehod ob morju do Fiese. Sledil je zajtrk, razdelitev delovnih nalog in pričetek dela.

Naša glavna naloga je bila izdelava in snemanje oglasov za tekmovanje MTV fest, (mladinski festival turističnega videospota), ki bo potekalo 8. aprila 2014 v Moravskih toplicah. Na njem se bomo v skupinah, ki obsegajo največ tri dijake, pomerili s srednješolci iz celotne Slovenije. Naša druga naloga je bila načrtovati in izdelati oglas za poslovne načrte in projektno - raziskovalne naloge, ki smo jih izdelovali tekom šolskega leta.Ker snemanje oglasov ni mačji kašelj in zahteva priprave, smo se teh, s pomočjo naših profesoric Mojce Železnik Buda, Patricije Kastelic Volf in Lucije Stanič Brezec, tudi lotili. Tako gimnazijci, kot tudi ekonomci, smo se prvič seznanili s pisanjem BRIEF-a in preizkušali v pisanju scenarijev.
Svoje ideje smo realizirali z delom na terenu - snemanjem. Vsi smo pričeli z nalogo za MTV fest, ki zahteva oglas za promocijo kraja/občine ali turistične znamenitosti. Med snemanjem smo se skušali držati priporočil in navodil, ki sta nam jih v ponedeljek podala predavatelja Peter Lombar in Samo Onič in pri tem biti čim bolj izvirni. Pri delu smo okusili zanke in težave, ki se pojavljajo pri snemanju, a se kljub vsemu zabavali. Ko so vsi posneti prizori ustrezali našemu scenariju, smo se odpravili v hostel, kjer smo do poznih popoldanskih ur montirali oglase. Vsem ni uspelo končati, a k sreči je jutri še en dan.

Zadovoljstvo nad uspehi svojega dela smo med seboj delili in se polni vtisov skupaj sprehodili po večernem Piranu.

Urša Mahnič, 3.a gim
 
< Nazaj   Naprej >

Dan odprtih vrat

     

NAJ TURISTIČNI SPOT

MC Podlaga

Obvezne izbirne vsebine

Vabljeni v Filmšulo!

Statistika

Člani: 47
Novice: 2488
Povezave: 5