english italiano deutsch francais

Iskalnik

Pomembne povezave

Prijava






Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

»Vsak je svojega filma režiser!« Natisni
torek, 25 marec 2014
No, pa je pred nami ponovno nov teden. Od prejšnjih se razlikuje v tem, da smo dijaki zamenjali delavno okolje.

Dijaki 4. letnika programa ekonomski tehnik in 3. letnikov gimnazije (podjetniški modul) smo se skupaj s profesoricami Patricijo Kastelic Volf, Mojco Železnik Buda in Lucijo Stanič Brezec, v jutranjih urah iz Sežane odpeljali proti slovenski obali, natančneje v Piran.

Kot poprejšnja leta, tudi to ni izjema. Pred nami so trije dnevi, sicer »razglašeni« kot 11. sežanski podjetniško oglaševalski tabor, ki so se ga udeležile tudi pretekle generacije. Dijaki bomo s pridobljenim znanjem ustvarjali oglase ter z njimi sodelovali na tekmovanjih, zato se moramo še posebej potruditi! Kako pravijo? » Nikoli ne reci nikoli.« Mogoče katera od skupin, v katere smo razdeljeni, prejme nagrado za svoj trud.



Po prihodu v Piran smo se namestili. Lastnik Hostla Val nas je nagovoril ter nas »podučil« o pravilih, brez katerih tudi ne gre. Ura je kmalu »napovedala« čas kosila, zato smo se odpravili v bližnjo gostilno, kjer so nas prijetno pogostili z morsko pojedino.

Po kosilu smo imeli ves popoldan zanimivi predavanji. S svojimi idejami, načinom in ljubeznijo do svojega poklica, kar smo vsi dijaki občutili, sta z veseljem predavala prof. Samo Onič in režiser Peter Lombar.



S prof. Samom Oničem smo se podrobneje posvetili vizualnim komunikacijam, kasneje pa smo s Petrom Lombarjem spoznali svet pred in za kamero. Predstavil nam je tudi »orodje« za snemanje (npr. kamero, mikrofone…) ter nas podučil kako snemati v različnih vremenskih razmerah.
Ker smo imeli ob sebi odličnega poznavalca filmov, smo se odločili pokazati tudi video naših maturitetnih nalog, nad katerim je bil navdušen ter nam čestital.



ÄŒe se dotaknem prejšnje omembe »ljubezen do dela«. Glede na to, da prevladujemo dijaki zaključnih letnikov, nam je bilo v dober razmislek, da smo izbrali pravo smer nadaljnjega šolanja, da bomo tudi mi z zagnanostjo in ljubeznijo do dela znali prenašati znanje ter odlično opravljali svoje delo.

V večernih urah smo si privošÄili oddih na svežem morskem zraku ter se tako sprehodili skozi mesto.
Jutri nas čaka nov dan, z jutranjo aerobiko, zato se moramo odpočiti, napolniti z energijo,.. Vendar preveč ne smem izdati.
O jutrišnjih »dogodivšÄinah« pa več v naslednji objavi!

Katarina Adamič, 4. et
 
< Nazaj   Naprej >

Dan odprtih vrat

     

NAJ TURISTIÄŒNI SPOT

MC Podlaga

Obvezne izbirne vsebine

Vabljeni v Filmšulo!

Statistika

Člani: 47
Novice: 2488
Povezave: 5