english italiano deutsch francais

Iskalnik

Pomembne povezave

Prijava


Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

Srečkova plošča Natisni
nedelja, 16 marec 2014
Skupina dijakov 3. letnika aranžerskega tehnika je pri predmetu vizualne komunikacije oblikovala kamnito spominsko ploščo za Kosovelovo stodeseto obletnico rojstva.
Dijaki so skupaj s profesorico najprej izbrali primeren zapis Kosovelove pesmi - te so oblikovali pri predmetu multimedijsko oglaševanje pri prof. Fabris. Izbira pa ni temeljila samo na likovni vrednosti izdelka, ampak je moral biti ta primeren tudi za samo tehniko jedkanja. Izbran je bil Kons. 5 Jakoba Gustinčiča.

Sledila je nabava pravega kraškega apnenca in nalepke, ki nam bo omogočila natančno jedkanje. Sam postopek namreč temelji na kemiji, saj solna kislina apnenec topi. Če pa želimo ta kemijski postopek uporabiti v umetniške namene, moramo kamen na izbranih predelih zaščititi.Izdelava plošče je bila precej hitra - kamen smo najprej oblepili z nalepko, to utrdili in pričeli z nanašanjem kisline, ki je določene predele kamna poglobila. Za konec smo kamen temeljito oprali z vodo in nalepko odstranili. Kaj je nastalo pa si lahko ogledate v torek, 18. marca ob 10.30, ko bomo spominsko ploščo slavnostno odkrili. Dogodek bodo popestrili dijaki šole s kulturnim programom. Vabljeni!Jelena Uršič, za aranžerski aktiv
 
< Nazaj   Naprej >

Dan odprtih vrat

     

NAJ TURISTIČNI SPOT

MC Podlaga

Obvezne izbirne vsebine

Vabljeni v Filmšulo!

Statistika

Člani: 47
Novice: 2488
Povezave: 5