english italiano deutsch francais

Iskalnik

Patrik Zajec bronast na Balkanski olimpijadi Natisni
ponedeljek, 23 september 2013
Patrik Zajec je na letošnji Balkanski olimpijadi iz programiranja, ki je potekala od 7. do 13. septembra v Sarajevu, osvojil bronasto medaljo. V letošnjem juliju se je Patrik Zajec, dijak 4. letnika gimnazije že drugič udeležil mednarodne olimpijade iz programiranja, tokrat je odpotoval v Brisbane v Avstralijo. To je bila zanj zelo zanimiva izkušnja tako na tekmovalnem področju, kjer mu je za las ušla medalja, kot tudi v smislu spoznavanja te dežele, ki zelo spodbuja zanimanje za programiranje pri mladih tako v obdobju študija kot kasneje skozi zaposlitvene možnosti.

Pred tednom dni se je Patrik vrnil z Balkanske olimpijade iz programiranja (BOI 2013), ki je potekala od 7. do 13. septembra v Sarajevu. Slovenija je bila v letošnjem letu povabljena prvič in je na tekmovanje poslala štiri najboljše srednješolce. V konkurenci tekmovalcev iz 12-ih držav je bil Patrik zelo uspešen, zmanjkalo mu je samo nekaj točk do srebrne medalje, a vseeno je bil z bronasto izjemno zadovoljen. Očitno mu tekmovanje na domači celini zelo ustreza, saj si je tudi lansko jesen na mednarodni olimpijadi v Italiji (IOI 2012) priboril medaljo. Patrik čestitamo!

In seveda držimo pesti za naprej, kajti tekmovanj v letošnjem letu še ni konec. Oktobra ga namreč čaka evropska olimpijada iz programiranja, ki jo letos organizira naša soseda Hrvaška.

Uroš Borjančič, za naravoslovni aktiv
 
< Nazaj   Naprej >