english italiano deutsch francais

Iskalnik

Aranžerski decembrski mozaik Natisni
ponedeljek, 21 december 2009
December je čas pričakovanja praznikov, čas lučk in lepih želja, čas druženja in obdarovanja, čas veselja ter prehoda v novo leto. Za naše dijake - aranžerje je december predvsem čas oblikovanja in okraševanja.

Predpraznična prireditev osnovne šole

V petek, 11. decembra 2009, je v popoldanskem času v prostorih OŠ Srečka Kosovela v Sežani potekal že tradicionalni dobrodelni sejem, ki so se ga z velikim veseljem udeležili tudi dijaki 1. letnika programa aranžerski tehnik (Veronika Širca, Dajana Segulin, Alex Benko, Nejc Fonda in Korina Rožman).

Sami so okrasili svojo stojnico in prodajali unikatne izdelke, ki so jih s svojimi sošolci oblikovali v času praktičnega pouka iz aranžerstva. Poleg manjših namiznih dekoracij v božičnem stilu, poslikanih božičnih drevesc, oblikovanih iz tršega kartona, in novoletnih okraskov iz das mase so prodajali še vošÄilnice iz marmoriranega papirja, ki so jih oblikovali na likovni delavnici pod vodstvom prof. Oniča, ter simbolične »Srečko« majice.

Dijaki so bili po zaključenem bazarju zelo zadovoljni, saj so prodali kar precej svojih izdelkov ter pridobili nekaj novih izkušenj iz trženja in pospeševanja prodaje. Aranžerke iz tretjega letnika so kot vsako leto v dopoldanskem času pomagale aranžirati sejemsko prizorišÄe.



Dobro delo

V torek, 15. decembra 2009, sta Nejc Fonda in Alex Benko ves zaslužek srednješolske stojnice predala ravnateljici OŠ Srečka Kosovela Sežana ge. Jadranki Mihalič, ki je bila zelo vesela našega prispevka.



Poslikava lampijonov

Tudi letos je društvo tabornikov Kraških j'rt Sežana poskrbelo za okrasitev starega sežanskega parka z lampijoni. Med sodelujočimi društvi so bili tudi dijaki 2. letnika programa aranžerski tehnik, ki so poslikali in oblikovali 7 lampijonov. Uradna otvoritev prižiga lučk oz. osvetlitev lampijonov je bila v petek, 4. 12. 2009, ob 17. uri. Kljub zelo slabemu vremenu sta se svečane prireditve udeležili dijakinji iz 2. letnika programa aranžerski tehnik: Nika Rogič in Taja Kovačič. Povedali sta , da se je na začetku vodja tabornikov Špela Rožman zahvalila vsem, ki so pomagali pri izdelavi lampijonov. Nato je imel govor še župan Občine Sežana g. Davorin Terčon. Zborčka ni bilo. Taborniki so delili kostanje in topel čaj, ki se je v tem vetrovnem vremenu prav prilegel.



Praktično usposabljanje

Dijaki 2. letnika aranžerski tehnik so v času od 30. 11. 2009 do 12. 12. 2009 opravljali obvezno praktično usposabljanje na terenu oz. delovno prakso v različnih podjetjih. Izkušnje so bile zelo različne, vendar pozitivne. Več o tem kmalu v nadaljevanju …



Renata Nikolić, za aktiv aranžerjev
 
< Nazaj   Naprej >