english italiano deutsch francais

Iskalnik

RAVNATELJEV POZDRAV Natisni
Lepo pozdravljeni!

Pred vami se odpirajo prenovljene strani Šolskega centra Kosovela Sežana. Prenovili smo jih z namenom, da bi vsem obiskovalcem omogočili kar najboljši vpogled v delovanje in ustroj šole ter redno seznanjali dijake, učitelje in zainteresirano javnost o vsem, kar se na šoli dogaja. Dogaja pa se precej. Poleg rednega pouka še cela vrsta zanimivih dejavnosti, ki jih boste našli opisane v posameznih rubrikah.

Naša želja je, da bi bila šola čim bolj odprta in dovzetna za vse iniciative, ki prinašajo napredek v pouku ali pa v življenju šole. Vsi skupaj se trudimo, da bi v šolski vsakdan postopno in strpno vnašali spremembe, ki jih od nas zahtevata razvoj in razvijajoči se svet. Nivo znanj se nenehno veča in šola mora tem trendom slediti z novimi pristopi k pouku ter z novimi tehnologijami. Naša dolžnost pa je na dijake prenesti, poleg predpisanih znanj in veščin, tudi vrednote slovenske demokratične družbe in vrednote, na katerih sta zgrajeni evropska civilizacija in Evropska unija.

Mozaik šole je vedno zgrajen iz velikega števila majhnih kamenčkov in koščkov, ki jih dijaki, profesorski zbor, sodelavci, starši in drugi vsakodnevno vnašajo v veliko sliko šolskega ustvarjanja. Vsak košček je enako pomemben, vsak košček predstavlja celoto. Na prenovljenih spletnih straneh skušamo ujeti veliko teh koščkov, da bi si vsakdo lahko vsaj v obrisih predstavljal življenje in utrip šole. Predvsem vsi tisti, ki se morda nameravate vpisati v našo šolo, boste tu našli veliko informacij o nas ali pa napotke, kako do informacij priti.

Dijakinje in dijaki, ki šolo obiskujejo in vsakodnevno dihajo z njo utrip življenja in dela na njej, verjetno ne poznajo vsega, kar se na šoli zgodi. Šolo poznajo tudi pretekle generacije dijakov, sedaj že odraslih ljudi, ki so v njej preživeli svoja dijaška leta. Tudi zaposleni v njej mislimo, da jo poznamo, a smo vseeno vsake toliko presenečeni nad pestrostjo dogajanja.

Torej naj bodo nove spletne strani šole mesto, kjer bo odseval velik del dela, dejavnosti in ustvarjalnosti šole, za našo in Vašo boljšo informiranost in tudi za nove, še boljše in bolj drzne nove ideje in zamisli.

Dušan Štolfa, ravnatelj Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana